Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 8 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Inovace experimentálního e-nosu pro analýzu pachů v potravinářství
Janošíková, Pavla ; Búran, Martin (oponent) ; Adámek, Martin (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá inovací programu pro zpracování dat přijatých ze senzorického zařízení známého pod názvem elektronický nos. Práce seznámí s možnostmi a využitím elektronického nosu. Dále také seznámí s nejznámějšími druhy analýz určených k rozpoznávání pachů, které mají uplatnění především v potravinářství, se zaměřením na analýzu hlavních komponent. Práce je zaměřena na vytvoření programu na mobilní zařízení pro zpracování dat z jednoduchého elektronického nosu a také na zpřesnění měření amoniaku a CO2. Program také musí umožnit bezdrátový příjem dat, jejich zpracování a uložení.
Program pro analýzu pachů pro experimentální elektronický nos
Janošíková, Pavla ; Szendiuch, Ivan (oponent) ; Adámek, Martin (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá zpracováním dat přijatých ze senzorického zařízení známého jako elektronický nos. Práce seznamuje s možnostmi provedení elektronických nosů a s nejznámějšími typy analýz určených k rozpoznávání pachů, které se používají v potravinářství. Práce je zaměřena na analýzu hlavních komponent a vytvoření programu, který zpracovává data z jednoduchého elektronického nosu. Program data nejen přijímá, ale i ukládá a dále zpracovává pro lepší přehlednost výsledků. Pomocí programu je možné vytvořit databázi vzorků a určit neznámý vzorek, pokud je již v uložen v databázi. Součástí práce je experiment, který má za úkol zjistit, jestli je vytvořený program schopný lépe rozpoznat určité pachy než lidský nos.
Biometrické testování živosti - mechanické vlastnosti
Zaklová, Kateřina ; Mráček, Štěpán (oponent) ; Drahanský, Martin (vedoucí práce)
Práce je zaměřena na mechanické metody testování živosti u otisků prstů. Teoretická část popisuje biometrické systémy, měření jejich spolehlivosti, druhy senzorů a některé z metod pro určování živosti. Pro tuto práci byly podrobněji nastudovány dvě metody - určování živosti podle pachu a určování živosti podle tělesné teploty. Práce se rovněž zabývá implementací aplikace na určování živosti podle teploty a popisem a vyhodnocením provedených experimentů.
Programové vybavení pro zpracování vícerozměrných dat ze senzorů plynů
Almazov, Denys ; Skácel, Josef (oponent) ; Adámek, Martin (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se věnuje realizaci a testování programového vybavení pro zpracování vícerozměrných dat ze senzorů plynů. Práce seznamuje čtenáře s některými metodami zpracování vícerozměrných dat. Součástí práce je popis a použití metody PCA, popis zařízení určeného k detekci zápachů nebo chutí – elektronického nosu, realizace a testování programu pro předzpracování a zpracování dat. Program pro předzpracování dat je schopen zobrazovat data ze zařízení na grafu v reálném čase a uložit je do souboru. Program pro zpracování dat umožňuje nahrát data ze souboru, snížit jejich rozměrnost a zobrazit výsledky do 2D grafu. Tento program byl otestován na jednoduchém elektronickém nosu, který obsahuje tři senzory.
Inovace experimentálního e-nosu pro analýzu pachů v potravinářství
Janošíková, Pavla ; Búran, Martin (oponent) ; Adámek, Martin (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá inovací programu pro zpracování dat přijatých ze senzorického zařízení známého pod názvem elektronický nos. Práce seznámí s možnostmi a využitím elektronického nosu. Dále také seznámí s nejznámějšími druhy analýz určených k rozpoznávání pachů, které mají uplatnění především v potravinářství, se zaměřením na analýzu hlavních komponent. Práce je zaměřena na vytvoření programu na mobilní zařízení pro zpracování dat z jednoduchého elektronického nosu a také na zpřesnění měření amoniaku a CO2. Program také musí umožnit bezdrátový příjem dat, jejich zpracování a uložení.
Program pro analýzu pachů pro experimentální elektronický nos
Janošíková, Pavla ; Szendiuch, Ivan (oponent) ; Adámek, Martin (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá zpracováním dat přijatých ze senzorického zařízení známého jako elektronický nos. Práce seznamuje s možnostmi provedení elektronických nosů a s nejznámějšími typy analýz určených k rozpoznávání pachů, které se používají v potravinářství. Práce je zaměřena na analýzu hlavních komponent a vytvoření programu, který zpracovává data z jednoduchého elektronického nosu. Program data nejen přijímá, ale i ukládá a dále zpracovává pro lepší přehlednost výsledků. Pomocí programu je možné vytvořit databázi vzorků a určit neznámý vzorek, pokud je již v uložen v databázi. Součástí práce je experiment, který má za úkol zjistit, jestli je vytvořený program schopný lépe rozpoznat určité pachy než lidský nos.
Programové vybavení pro zpracování vícerozměrných dat ze senzorů plynů
Almazov, Denys ; Skácel, Josef (oponent) ; Adámek, Martin (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se věnuje realizaci a testování programového vybavení pro zpracování vícerozměrných dat ze senzorů plynů. Práce seznamuje čtenáře s některými metodami zpracování vícerozměrných dat. Součástí práce je popis a použití metody PCA, popis zařízení určeného k detekci zápachů nebo chutí – elektronického nosu, realizace a testování programu pro předzpracování a zpracování dat. Program pro předzpracování dat je schopen zobrazovat data ze zařízení na grafu v reálném čase a uložit je do souboru. Program pro zpracování dat umožňuje nahrát data ze souboru, snížit jejich rozměrnost a zobrazit výsledky do 2D grafu. Tento program byl otestován na jednoduchém elektronickém nosu, který obsahuje tři senzory.
Biometrické testování živosti - mechanické vlastnosti
Zaklová, Kateřina ; Mráček, Štěpán (oponent) ; Drahanský, Martin (vedoucí práce)
Práce je zaměřena na mechanické metody testování živosti u otisků prstů. Teoretická část popisuje biometrické systémy, měření jejich spolehlivosti, druhy senzorů a některé z metod pro určování živosti. Pro tuto práci byly podrobněji nastudovány dvě metody - určování živosti podle pachu a určování živosti podle tělesné teploty. Práce se rovněž zabývá implementací aplikace na určování živosti podle teploty a popisem a vyhodnocením provedených experimentů.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.